Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Επτά μύθοι για την κρίση του χρέους


Άρθρο του καθηγητή Οικονομικών του University of California, Irvine, Στέργιου Σκαπέρδα, στο οποίο αναλύει επτά μύθους της κυρίαρχης ρητορικής για την δημιουργία και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ε.Ε.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο απίστευτος σωσίας του Ευάγγελου Βενιζέλου



Οι αποκαλύψεις ελβετού τραπεζίτη, για την λέσχη Bilderberg.



Αυτές τις μέρες (9-12 Ιουνίου) γίνεται στο St.Moritz της Ελβετίας, το ετήσιο συνέδριο της γνωστής και μη εξαιρετέας, λέσχης Bilderberg.
Με την ευκαιρία του γεγονότος, ο ρώσος δημοσιογράφος Peter Odintsov, πήρε συνέντευξη από πρώην ανώτατο στέλεχος μεγάλης ελβετικής τράπεζας. Η συνέντευξη δόθηκε στην Μόσχα, στις 30 Μαΐου 2011 και από το στόμα του τραπεζίτη (που διατηρεί την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους), βγήκαν τρομερές αποκαλύψεις σχετικά με την δράση της εν λόγω "λέσχης".

Όταν ο “ιδανικός” Λουκάς Παπαδήμος μοίραζε δάνεια αβέρτα!


 Από το vgaloupis.blogspot.com, μέσω τουathenstock.blogspot.com, διαβάζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το παρελθόν. Πριν δούμε το δημοσίευμα, μια δική μας εισαγωγή:

πάνω απ όλα η ειλικρίνεια!


Με αφορμή τα επεισόδια στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, παραμένει η διαπίστωση:
Οι λαοί/κοινωνίες δεν ξέρουν γιατί αντιδρούν. Το μέγιστο αίτημα τους είναι μια αόριστη άρνηση. Όπως δηλαδή βολεύει...

"Θεωρίες Συνωμοσίας"


Να μια ωραία θεωρία συνωμοσίας, συνέντευξη προ δεκαημέρου στον Ρώσσο δημοσιογράφο Peter Odintsov.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

German Book on “How to Live Like the Greeks”

Mετἀ το Go Greek for a Week” απο την Αγγλια, ηρθε η σειρα της Γερμανιας να σατιρισει την Ελλαδα. Το νέο anti-Greek βιβλίο περιγράφει πως να ελληνοποιήσεις τη ζωή σου.
Στην παρουσίαση του βιβλίου στο Rowohlt λέει:

Φωτογραφίες από την αντιφασιστική στη Νίκαια 12/11/11


Φωτογραφίες από την αντιφασιστική στη Νίκαια 12/11/11


ΠΑΠΑΔΗΜΟσκοπησεις 2011...Σαν να μην περασε μια μερα


ΠΑΠΑΔΗΜΟσκοπησεις 2011...Σαν να μην περασε μια μερα


Χουντοδημοψήφισμα 1973

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οι 100 ταινίες της ζωής μας


50 Έλληνες κινηματογραφιστές ψηφίζουν 

Ο κινηματογράφος συνεχίζει να είναι η πιο δημοφιλής τέχνη των ημερών μας. Οι ιστορίες που διηγείται διαδίδονται αμέσως σε όλο τον κόσμο. Οι μύθοι που διακινεί είναι οι πιο στέρεοι και πιο διαρκείς μύθοι των καιρών μας. Το σταρ σίστεμ γεννήθηκε με τον κινηματογράφο. Οι μοιραίες γυναίκες των φιλμ συνεχίζουν να μιλούν στο ομαδικό υποσυνείδητο της ανδρικής φαντασίας κι οι ωραίοι άντρες τους να αναστατώνουν τους γυναικείους πληθυσμούς. Οι προϋπολογισμοί των κινηματογραφικών παραγωγών (έστω, των πιο ακριβών) συχνά αγγίζουν μυθικά ποσά. Και η απήχηση που έχουν τα επιτυχημένα έργα ξεπερνούν την εποχή τους.

Η «επιστροφή» του Κώστα Γεωργάκη


Ακόμη και η σορός του φοιτητή που θυσιάστηκε για τη δημοκρατία προκαλούσε πανικό στη δικτατορία ... 

Μήπως τελικά ο άνθρωπος δεν πήγε ποτέ στο φεγγάρι;


Tη βραδιά εκείνη τη θυμάμαι πολύ καθαρά, κάτι τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς πως πέρασαν σαράντα χρόνια, αλλά ήταν πολύ έντονες οι παραστάσεις για ένα μικρό παιδί ώστε να μην αποτυπωθούν στη μνήμη. Όλα τα σπίτια είχαν ξενυχτήσει και όλοι έψαχναν κάποιον που να διέθετε το «μαγικό κουτί» για να δουν «τον άνθρωπο στο φεγγάρι». 

ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ: Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Τίνος είναι αυτό το χρέος τελικά;


Αν κάποιος έχει το βίτσιο να διαβάζει τους προϋπολογισμούς που συντάσσει κάθε χρόνο το ελληνικό κράτος, καθώς και τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, μπορεί να βρει πολύ χρήσιμα στοιχεία για την οικονομική και πολιτική ιστορία του τόπου.

H αλληλεγγύη των Άγγλων φοιτητών στους Έλληνες


Νικόλαος Χριστόφιλος: Ο τρελο-Έλληνας του πειράματος “Argus”


Ποιος θυμάται τον Νικόλαο Χριστόφιλο; Στην Ελλάδα ελάχιστοι. Στην Αμερική όμως αρκετοί –και μάλιστα σαν τον “τρελλο-Έλληνα” (crazy Greek), που συνέδεσε το όνομά του με το Argus, πρώτο πείραμα στο Διάστημα. 

Όχι άλλο σώσιμο! ….


Ήταν νομοτελειακά σίγουρο πως θα ερχόταν κάποτε η ώρα που το σάπιο πολιτικό σύστημα θα έφτανε σε αδιέξοδο. 

Αν η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα είναι σε αδιέξοδο και η χώρα βαδίζει –ολοταχώς- στην εκτροπή, ο κύριος λόγος ΔΕΝ είναι η χρεοκοπία. Ο κύριος λόγος είναι πως, εξαιτίας της χρεοκοπίας στην οποία οδήγησαν τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ πια να εγγυηθούν στην οικονομική ελίτ του τόπου πως το πάρτυ θα συνεχιστεί.

Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”


του Π. Παναγιώτου*

Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα επικρατεί ακόμη πολιτικό χάος η κατεύθυνση προς την οποία 
θα κινηθούν τα πράγματα όσον αφορά στο οικονομικό μέλλον της χώρας φαίνεται πως έχει καθοριστεί: 
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα στηρίξουν την υπογραφή της νέας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου ‘ως έχει’, 
ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, καθώς τα ταμειακά της διαθέσιμα τελειώνουν περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το Ευρώ: Η υιοθέτηση και οι συνέπειες - Γιώργος Κρεασίδης




Mε τo ευρώ το εμπορικό έλλειμμα εκτοξεύτηκε, με αποτέλεσμα την παραπέρα συρρίκνωση της παραγωγής και τη μεταφορά πόρων στο εξωτερικό. Παράλληλα διογκωνόταν το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό.
Το ευρώ. Η Μεγάλη Ιδέα της Ελλάδας του Σημίτη της  δεκαετίας του 1990. Η Μεγάλη Ιδέα των εκσυγχρονιστών εκπροσώπων της παρασιτικής και κομπραδόρικης ελληνικής αστικής τάξης και του νεοφιλελευθερισμού. Η ώρα της Μεγάλης και Ισχυρής Ελλάδας. Μήπως όμως  μια ακόμη Μεγάλη Ιδέα μετατρέπεται σε εφιάλτη; Κι ενώ η συζήτηση για το αν οι Έλληνες εργαζόμενοι και η ελληνική οικονομία ωφελήθηκε από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ μια σειρά από ενστάσεις αρθρώνονται για την καταστροφή που θα επέλθει από την εγκατάλειψη του ευρώ και η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και κατ΄ επέκταση  και ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής.

Οι «τρεις ταφές» του Γ. Παπανδρέου


Του Γιάννη Ελαφρού
 Στην εξαιρετική ταινία του Τόμι Λι Τζόουνς, Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα, ο πρωταγωνιστής του φιλμ, με αμείλικτη αποφασιστικότητα, εξαναγκάζει τον εκπρόσωπο του νόμου και της εξουσίας σε πλήρη εξευτελισμό και ακύρωση – κατάργηση. Στην ελληνική τραγωδία, ο εργαζόμενος λαός πότε κατακτά, πότε αφήνει το ρόλο του πρωταγωνιστή, με αποτέλεσμα να μην «θάβει» οριστικά την άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου και την άγρια αντιλαϊκή πολιτική.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τα τρία “Χ” της Ιστορίας (Παπανδρέου τέλος) - Από factorx


Από το Open government μας πήγε στο Without government.
Από αντιεξουσιαστής στην εξουσία, έγινε εξουσιαστής χωρίς εξουσία.
Πήγε να σώσει την Ελλάδα, και κατάντησε να γκρεμίσει την Ευρώπη.

«Πουλιόμαστε, ξεπουλιόμαστε»!

Οργισμένος ο Μίκης Θεοδωράκης

Με την κυβέρνηση Τσολάκογλου παρομοίασε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης τη νέα μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.


Πώς η Ελλάδα έσωσε τις ελβετικές τράπεζες και τί πήρε ως αντάλλαγμα!!

Υπάρχουν κάποιες εκθέσεις διεθνών οικονομικών ινστιτούτων, πανεπιστημίων και οργανισμών αλλά και αναλύσεις οικονομολόγων και αναλυτών που υποστηρίζουν από την περίοδο της υπογραφής του Μνημονίου ότι μέσω αυτού δε σώζεται πρωταρχικώς η Ελλάδα αλλά πρωτίστως οι τράπεζες.

911 Δίδυμοι Πύργοι Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ

απλά απολαύστε αυτούς που μας μεθοδεύουν κ πως το κάνουν αραγε;;
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!!!

Βρέθηκε το ελιξίριο της νεότητας


Πολλές φορές έχουμε ακούσει για το περίφημο ελιξίριο της νεότητας, αλλά και το μυστικό για να μείνουμε πάντα νέοι. Γι’αυτό, πολλά έχουν γραφτεί και άλλα τόσα έχουν ακουστεί.

Σύντομα η «επίσκεψη» του αστεροειδή

Πολύ κοντά στη Γη θα βρεθεί σήμερα το βράδυ ή το αργότερο τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας αστεροειδής, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με τον πλανήτη μας.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ στην Πλατεία Καπνεργάτη στην ΚΑΒΑΛΑ



ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ





Ταφόπλακα η 26η Οκτωβρίου - του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ


Για μια ακόμη φορά οι κρατούντες της ευρωζώνης μας έσωσαν με νέα συμφωνία. Διάσωση νούμερο 4 ή κάτι τέτοιο. Έχουμε χάσει πλέον τον αριθμό. Μόνο τα θύματα των διασώσεων μπορούμε να μετράμε. Κι αυτά ανέρχονται πλέον σε εκατομμύρια. Μιας κι ένας ολόκληρος λαός έχει τεθεί υπό κατάσταση γενικευμένης πτώχευσης, πρωτοφανούς για τα μεταπολεμικά δεδομένα της χώρας, επειδή το επιβάλει το συμφέρον της ευρωζώνης. Έτσι είναι, άμα είναι να επιλέξεις ανάμεσα σ’ ένα εγκεφαλικό κατασκεύασμα – όπως είναι το ευρώ και η ευρωζώνη – και σ’ έναν ολόκληρο λαό, τι το πιο λογικό; Διαλέγεις το εγκεφαλικό κατασκεύασμα μόνο και μόνο γιατί συμφέρει τις αγορές, τις τράπεζες και τους ισχυρούς της ευρωζώνης. Αυτό το τερατούργημα αποκαλείται σήμερα «Ευρώπη» και «ευρωπαϊκή πορεία» της χώρας.

Μια χρήσιμη φανταστική ιστορία - Κωστα Βαξεβανης


Μια φορά και έναν καιρό, τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχε ένας έλληνας πράκτορας της Στάζι. Έξυπνος άνθρωπος και διορατικός. Η αποστολή του ήταν να μαζεύει πληροφορίες στο πεδίο της βιομηχανικής κατασκοπίας. Στην Ελλάδα έγινε μεγάλος και τρανός. Με τα λεφτά της Στάζι έστησε επιχειρήσεις, λάδωσε πολιτικούς, κατάφερε να ελέγχει πολιτικά κόμματα. Έξυπνος όπως ήταν κατάλαβε γρήγορα πως πρέπει να δουλέψει για τον εαυτό του.

Γιατί χρειαζόμαστε Άμεση Δημοκρατία εδώ και τώρα!

Πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε π.χ. κάθε δεύτερη Κυριακή με την ταυτότητά σας στο πρακτορείο Προ-Πο της γειτονιάς σας και συμπληρώνατε σε ένα δελτίο, πανομοιότυπο με αυτά των Λόττο και Τζόκερ, την προτίμησή σας για όλα τα τρέχοντα ζητήματα (π.χ. το μεταναστευτικό, το πακέτο στήριξης του ΔΝΤ ή τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία);

Ο Ο.Η.Ε. προειδοποιεί για αύξηση ακραίων καιρικών φαινομένων


Περισσότερες πλημμύρες, τακτικότερα κύματα καύσωνα, πιο συχνές περίοδοι ξηρασίας και μεγαλύτερο κόστος για την αντιμετώπισή τους. Έτσι περιγράφουν το μέλλον κορυφαίοι κλιματικοί επιστήμονες για έναν κόσμο που έχει ήδη εμφανίσει σημάδια «κόπωσης», λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ετών.

Περικύκλωσαν το Λευκό Οίκο χιλιάδες διαδηλωτές

Off-shore, υπεράκτιες εταιρείες και πώς εξαπατούν


Η υπεράκτια εταιρία (Off Shore) είναι το νομικό εύρημα παγκόσμιας εφαρμογής, που παρέχει τη νομότυπη ευχέρεια στον ιδιοκτήτη της, να κρύβει πίσω της περιουσία οιασδήποτε προέλευσης και είδους. Είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη του κόσμου, χρησιμοποιείται και από κυβερνήσεις και από ιδιώτες. Ο κάτοχός της μπορεί να μην είναι ορατός, αφού τίποτα δεν τον υποχρεώνει να εμφανίζεται ως φυσικό πρόσωπο, ενώ μπορεί να εμφανίζει ως ιδιοκτήτη μία άλλη υπεράκτια, ή ένα δικηγόρο, ή οιοδήποτε πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του (αχυράνθρωπο) με την προϋπόθεση να ελέγχεται απ’ αυτόν.
Άρθρο του Αντώνη Κακαρά όπως δημοσιεύεται στο blog του «Κακαράς»

Επανάσταση μέσω… επιστήμης!


Βλέποντας την κοινωνία σήμερα, βλέπω παράνοια.
Παράνοια είναι το να κάνεις κάτι χίλιες φορές με το ίδιο αποτέλεσμα και να πιστεύεις ότι την χιλιοστή πρώτη θα βγει κάτι το διαφορετικό.
Ζούμε σε έναν κόσμο που το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, που ο δυνατός θα εκμεταλλευτεί με οποιονδήποτε τρόπο τον αδύναμο και που όλοι οι «δημοκρατικά» εκλεγμένοι ηγέτες μας, μας έχουν απογοητεύσει.
Τι μας κάνει λοιπόν να πιστεύουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα διαφορετικό πολιτικό σώμα, το οποίο θα μας υποσχεθεί ότι θα λειτουργήσει προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων;

Πρώτη πτήση επιβατηγού αεροπλάνου με 100% συνθετικά καύσιμα


Η πρώτη πτήση επιβατηγού αεροπλάνου με καύσιμα 100% συνθετικά πραγματοποιήθηκε στο δρομολόγιο Γιοχάνεσμπουργκ-Κέηπ Τάουν, όπως ανακοίνωσε ο νοτιοαφρικανικός όμιλος πετροχημικών «Sasol».
Τα καύσιμα βασίζονταν στον άνθρακα και το φυσικό αέριο, μία φόρμουλα, που ανέπτυξε μετά πολυετή έρευνα η «Sasol». Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται πολύτιμο πετρέλαιο, ενώ αποφεύγονται οι ρυπογόνες εκπομπές, λόγω της μειωμένης περιεκτικότητας του καυσίμου σε θείο», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.
Ο γενικός διευθυντής της «Sasol», Πατ Ντέηβις, ανέφερε ότι επειδή η ζήτηση αεροπορικού καυσίμου είναι διαρκώς σε άνοδο κατά τα τελευταία έτη«καλό θα είναι αυτό να μη βασίζεται στο μέλλον στο αργό πετρέλαιο».

Οι ιστορικοί του μέλλοντος


Eλπίζω να προλάβω να ζήσω την εποχή που οι ιστορικοί θα γράψουν κάτι σαν και αυτό :
“Μάθημα πολιτικής ιστορίας Νο 37 : «Ο μεσαίωνας της ελληνικής πολιτικής κατά την λήξη της μονεταριστικής περιόδου»
Στις αρχές του 21ου αιώνα αναδείχθηκε μία κυβέρνηση στην Ελλάδα που για να ξεχρεώσει τις τράπεζες στις οποίες χρωστούσε στράγγιξε τους Έλληνες, έχοντες και μη, αλλά κυρίως τους μη έχοντες. Όσο περισσότερα είχε κάποιος τόσο μεγαλύτερη φορολογική και μισθολογική ασυλία είχε.

Τι είναι το Κίνημα Zeitgeist (TZM);

-  Το TZM αναγνωρίζει ότι η τρέχουσα συμπεριφορά μας σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι βιώσιμη και τάσσεται υπέρ της μετάβασης σε ένα νέο πλαίσιο για την κοινωνία που ονομάζεται Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους.

-  Το TZM αναγνωρίζει ότι, μέσα από την ανθρώπινη χρήση της τεχνολογίας, μπορούμε να παρέχουμε μια σχεδόν πλήρη αφθονία των ζωτικών μας αναγκών σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου, και στοχεύει στην εξάλειψη της σπανιότητας σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς· δημιουργώντας ένα σύστημα που βασίζεται στην πρόσβαση και όχι στην ιδιοκτησία και το χρήμα.

Χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη!

Την ώρα που η κυβέρνηση- επικαλούμενη τη διάσωση της χώρας, προσβλέπει στην αποκομιδή εσόδων από το υστέρημα των χαμηλόμισθων μέσω έκτακτων εισφορών και επιπρόσθετων φόρων, για μία ακόμη φορά, ταγοί του κράτους εμφανίζονται ως οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές...


«Πρώτη η Ελλάδα στην αγορά όπλων από την Γερμανία»

Η Ελλάδα αγοράζει από τους Γερμανούς περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», αναφέρει δημοσίευμα της αγγλικής Independent, με τίτλο «Λιγότερη περίθαλψη, αλλά η Ελλάδα ακόμη αγοράζει όπλα»...


 Μάλιστα, συμπληρώνουν ότι «ορισμένοι Έλληνες θέλουν να μάθουν γιατί η Γαλλία και η Γερμανία απαιτούν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή που επιτρέπουν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αγορά όπλων».

ΒΙΝΤΕΟ – ΜΗΝΥΜΑ: Οι ANONYMOUS «ΕΡΙΞΑΝ» τη σελίδα του ΠΑΣΟΚ


Ισχυρή κυβερνοεπίθεση μελών των χακτιβιστών Anonymous πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο εναντίον της ιστοσελίδας και του συνόλου των υπηρεσιών στο Internet του ΠΑΣΟΚ (www.pasok.gr)!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Άμεση δημοκρατία


 Ά μ ε σ η   Δ η μ ο κ ρ α τ ί α
Γιατί γέμισαν οι πλατείες με ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες;
Ποια είναι η βαθύτερη αιτία που τους ενώνει και παραμερίζει ό,τι τους χώριζε;
Γιατί το φαινόμενο απλώνεται ραγδαία σε πολλές χώρες;
Eπειδή η κρίση, που έσπειρε το σύστημα στην ανθρωπότητα, έφερε τον άνθρωπο, την κοινωνία και τη φύση στα όρια της αντοχής και της ανοχής τους, όπως αποδεικνύει και η σημερινή βάρβαρη ελληνική πραγματικότητα.