Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

German Book on “How to Live Like the Greeks”

Mετἀ το Go Greek for a Week” απο την Αγγλια, ηρθε η σειρα της Γερμανιας να σατιρισει την Ελλαδα. Το νέο anti-Greek βιβλίο περιγράφει πως να ελληνοποιήσεις τη ζωή σου.
Στην παρουσίαση του βιβλίου στο Rowohlt λέει:

''Απο τον Σωκράτη μέχρι τον Ζορμπά και τον Παπανδρέου, οι Ελληνες ηξεραν παντα τι ήταν καλό: να ζεις και να χαιρεσαι...χωρις αναγκαστικἀ να πληρώνεις! Θα επρεπε να καταδικάσουμε αυτή τη σοφία; Αυτο θα ήταν χαζό. Θα είχε περισσότερη πλάκα αν μπορούσαμε να τους μιμηθούμε! Μπορούμε να μάθουμε από τους Έλληνες! Είτε είμαστε στο γραφείο, είτε ψάχνουμε θέση να παρκάρουμε είτε ερωτευόμαστε, οι Ελληνοποιημένοι ωφελούντε ενώ οι άλλοι δουλεύουν''
Οχι μωρέ, δεν είναι ΑΥΤΟΙ ρατσιστές....εμείς ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ..
Γίναμε το καινούριο αστείο της Ευρώπης. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Αυτα είναι απλά στερεότυπα διογκωμένα λόγω της παρούσας κρίσης..Δεν με εξοργίζουν αυτοί που βγάλανε τα αστεία...Με εξοργίζουν ολοι αυτοι οι Έλληνες που είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν έντονα με αυτά!
Διαίρει και βασίλευε.. Μπράβο μας τα καταφέραμε να γίνουμε εύκολη λεία..
Ας τα βάλουμε με τον διπλανό μας γιατι είναι δημόσιος υπάλληλος και βολεύτηκε.
*Ασχετα αν ο μέσος μισθος ενος υπαλλήλου στο εξωτερικό είναι μεγαλύτερος αν όχι ανάλογος.
Ας τα βάλω με τον ταξιτζή, τον φορτηγατζή τον σουβλατζή που διεκδικεί ανθρώπινο μισθό και συνθήκες διαβίωσης...Αφου δεν τα κατάφερα εγω γιατι να τα καταφέρει ΑΥΤΟΣ! Ακομα καλύτερα ας τα βάλω με όλους γιατι έχω μαζεμένα απωθημένα που όλοι πηγαίνανε για καφέ και μπουζούκια και εγω δούλευα!
Αν κουνας το κεφάλι σου και συμφωνεις με τα τελευταία είσαι άρρωστος! Η βλέπεις μόνο τηλεόραση για να σχηματίσεις άποψη....
Δείτε τα παρακάτω

Rowohlt link

Link to Book description